Algemene informatie

Music Unlimited werd opgericht in 1988, in een tijd dat er in Nederland nauwelijks nog muziek voor accordeon te vinden was.

De enorme populariteit die het instrument in de jaren '50 had gekend, was allang voorbij. Met de komst van de electronische orgels verdwenen talloze accordeons naar de zolder en in de jaren '80, toen de computer voor steeds meer mensen toegankelijk werd, raakte het ooit zo populaire instrument steeds verder achterop.

Voor docenten, dirigenten van accordeonorkesten en solisten, beroepsmatig of op amateurniveau, werd het steeds problematischer om nog aan speel- of studiemuziek te komen.

Het leek voor velen een sprong in het duister toen Marijke Reichenbach, die al kon bogen op een behoorlijke staat van dienst op het gebied van bladmuziek, besloot een bedrijfje op te richten dat zich (vrijwel) uitsluitend zou richten op muziek voor het accordeon.

Inmiddels is Music Unlimited uitgegroeid tot een belangrijke factor in de accordeonwereld. Door een grote persoonlijke inzet en betrokkenheid en een niet aflatend speuren naar mogelijkheden, is muziek uit de hele wereld, van Nieuw-Zeeland tot Rusland, nu beschikbaar gekomen.

Uitgevers uit binnen- en buitenland stellen hun uitgavenschema's af op de bekende "Open Dagen" van Music Unlimited in het voorjaar en najaar. Die "Open Dagen" zijn inmiddels voor professionals en amateur spelers een niet te missen gelegenheid om op de hoogte te blijven van het steeds groeiende aanbod accordeonuitgaven, maar vooral ook om collega's te ontmoeten.

contact


tel: (00 31) 038 421 37 42

fax: (00 31) 038 422 49 41

Bladmuziek voor accordeon